Орден

(Аман от политика!)

Покрай ежедневните грижи изпуснах още една важна част от цирка, наречен България. Главният клоун връчи орден “Стара планина” на… адвокат Тодор Батков. (Кой не знай адвоката Батков, кой не е чувал за него?…)

Реакциите на повечето ми познати не бяха никак одобрителни. Да си призная, не разбирам защо. Според мен Батков се присъединява към компания, водещите български фигури в която са абсолютно достойни за неговото присъствие:

– Петър Манджуков – оръжеен търговец и издател на “Дума”
– Иван Славков – Батето (без коментар)
– Васил Мръчков – професор по комунистическо право, архитект на началото на “прехода”
– Симеон Сакскобурготски – наследник на престола (не е ясно на българските царе или на българските крадци)
– Георги Пирински – виден поддръжник на тезата, че лимузините за управниците са по-важни от лекарствата за болните.

(В компанията има и малко спортисти, хора на изкуството и учени, поканени в ролята на перде за пред очите. Добре, че не съм от тях – щях да се чудя къде да се дяна от срам.)

Днес забелязах в Нета една подписка, която според мен е логичното продължение на раздаването на ордена. Предложение той да бъде даден на едни други видни кандидати за тази компания, несправедливо изпуснати при раздаването на държавно признание – братя Галеви. (Даже и лекичко попритеснени последните ден-два. Нищо особено, де, те са честни и достойни хора, нямат за какво да ги пипнат. Точно затова е и подписката – честността им да бъде отразена подобаващо.)

Аз се подписах с удоволствие. Въпреки смразяващата мисъл, че може някой ден да ми връчат въпросния орден. Утешавам се, че вероятността е изключително малка, но де да знае човек…

8 thoughts on “Орден

  1. Алекс

    И аз се надявам никога да не ми го връчат, като се има предвид масата “достойни” люде, на които го дават! “Галеви” са си напълно логично продължение на традицията. А следите ли какво се случва със “самоубийствата”?

    Reply
  2. Григор Post author

    @Алекс: Аха. Първо Стойчо Раданов (бог да го прости, добър преподавател беше). Сега шефът на канцеларията на Доган.

    Цялата история ми напомня едно заглавие от вестник от 1995-6 г.: “Висш служител в банка се самоуби с четири изстрела в главата…”

    Reply
  3. ss7

    Протеснили са ги друг път – половината град знаеше един ден предварително за “проверката”.

    Циркаджииство и прах в очите. Ще взема да напиша няколко реда по темата – как например “специалистите” (тия дето правеха проверката) иззеха като “доказателство” само и единствено компютри служещи за рутери . Абе пълна трагедия. Каква ;и информация ще извлекат от рутер 🙂

    Reply
  4. ss7

    Протеснили са ги друг път – половината град знаеше един ден предварително за “проверката”.

    Циркаджииство и прах в очите. Ще взема да напиша няколко реда по темата – как например “специалистите” (тия дето правеха проверката) иззеха като “доказателство” само и единствено компютри служещи за рутери . Абе пълна трагедия. Каква информация ще извлекат от рутер 🙂

    Reply
  5. morrt

    Браво! Удар “В десятката”.
    Иво Инджев пак ще те спомене, вероятно.
    🙂

    Reply
  6. Григор Post author

    @ss7: Предполагам, че са знаели каква информация ще извлекат от рутер – и затова са конфискували точно тях…

    @morrt: “Пак”? Че кога ме е споменавал?! Бих се изумил, ако знае за съществуването ми. (Допълнение: Открих цитата. Брех да не вярваш…)

    Reply
  7. Григор Post author

    @Димитър Н. Митев: А, не, не, хич даже не съм нормален! 🙂 (Надявам се обаче това да не ме доближи до ордена!)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *