Трамвайни клипове… и черен хумор

Кой ли вече не писа за прочутия предконгресен клип на БСП със Станишев и Ламбо (кой от кой по Серго). Мислех да го оставя без внимание, ама не издържах. Такава весела комбинация от гафове не бях виждал скоро.

Докато Станишев се прави на ватман и си плямпа със Стефан Данаилов, се мярва отлично разпознаваема част от надписа “Не говорете с ватмана”. Абсолютно оправдано – иначе стават катастрофи. (Сигурно затова разните ни управляващи толкова не обичат да си говорят с нас.) Хем вече знаем – виновен за затъването ни е… Ламбооо!

Също, не знам колко хора обърнаха внимание в кой трамвай се развива действието. За несофиянците се налага да поясня – това е линията на трамвай номер 2. Който циркулира между руското посолство и Централните софийски гробища…

Авторите на клипа се съдраха да обясняват, че бил изключително успешен. Щом толкова се говорело за него. По тази логика, Уиндоус Виста ще да е най-големият успех на Майкрософт.

И изобщо, целият клип е построен по тертипа на “На всеки километър”, и фрашкан със заемки оттам. Музиката, кадрите, идеите. То хубаво, ама разумно ли е? Че след събитията от филма знаем какво последва. Да не стане както винаги в България – който не си е научил урока по история, повтаря класа.

И изобщо, можеха да вземат от филма и още една идея – застрелването на ватмана. Бас държа, че тогава клипът щеше да е още по-успешен. Не само че щеше да се говори повече за него, но и оценката на масовия му зрител, същият той българският данъкоплатец, щеше да е несравнимо по-висока. Пък и Станишев щеше да може да казва после с чиста съвест, че за идеята е готов да го застрелят даже…

19 thoughts on “Трамвайни клипове… и черен хумор

  1. foo

    много моля 🙂
    снимките са в района на спирка вишнева (а не както упорито твърдят хората – пл. журналист). за последните 10 години през спирка вишнева са минавали (и все още минават) най различни маршрутни линии, в най различни посоки и смелото обобщение “номер еди-кой-си” не може да бъде направено поради нееднозначността на маршрута.

    за останалото даже не ми се говори 🙂 очаквах направо нещо за чистите ръце, хладния ум и горещото сърце да се чуе.

    Reply
  2. Божо

    То това с трамвая, дето Ламбо скача в движение и застрелания ватман май бяха от “Черните ангели” – един апотеоз на тероризма.

    Reply
  3. Atanas Boev

    Е, разбира се, че няма да ти хареса – ти съвсем не си в целевата група на този клип. Трамвай, Стефан Данаилов, На всеки километър – ясно е, че се цели твърдия електорат. Те от БСП отдавна са те загубили, какъвто и клип да направят.

    На който не му харесва – да ходи да гласува. Не сега да разправя кой бил трамвая, а после да отиде на село в изборния ден.

    Reply
  4. бай Стоян

    За мен е направо истинско, както дпс ползва туристи от Турция така и Серго ще ползва туристи от Русия.А и да не забравим Гогол и Мъртви Души ще ползват

    Reply
  5. Григор Post author

    @златко: CC-BY 🙂 Тоест, ползвай го спокойно, само посочи източника.

    Reply
  6. Селин

    Ахахах:)))
    Това за линията на двойката не го знаех, т.е. знам къде пътува тя, но не знаех, че стига до гробищата. Леле, тия са луди:))))
    Бтв, видяхте ли отговора на общината?

    Reply
  7. Григор Post author

    @Селин: Отговорът на общината е типично политическо ръчкане между ББ и БСП. Уви, нищо ново. 🙁

    Reply
  8. komata

    Григоре,
    този твой запис пак ми припомни нещо от стари-прастари времена. Запис тук, в твоя блог, също, за кой ли пореден път, по темата за гласуването. Твърде отдавна – на теб ще ти е по-лесно да го откриеш, отколкото на мен.
    Но тогава някой от читателите вдигна глас да бъде издигната твоята кандидатура в политиката.
    А друг от читателите обясни, че не си за там, защото не бива да бъдеш намесван в подобни мръсотии.
    Което ме поизуми.
    Защото те познавам, и защото знам, че ти няма да се разколебаеш, дори и ако трябва да нагазиш в мътните води.
    Аз не съм гласувала за никого от времето на Кулеков и Бойчев. Не защото съм се зарекла, ами защото изборът беше такъв, че единственият лично мой избор би бил белият вот.
    Но за човек като теб не само бих гласувала, ами бих строила пред урните с всичките достъпни ми средства всичките си приятели, роднини и познати, които, ей богу, никак не са малко.
    Дори бих агитирала непознатите на улицата, къде с листовки, къде с каквито ми се намират подръчни материали, къде с каквото.
    Нещо повече, ако ти се кандидатираш официално, независимо от коя и каква платформа, бих те подкрепила с всичките си крайници, и дори бих се писала в листата ти и участвала активно в прокарването на идеите ти впоследствие, ако това може да помогне за нещо.
    Говоря сериозно.
    Защото ако чакаме на някой друг, има да си чакаме.
    Ти би ли нагазил в мътните води?

    Reply
  9. HuK

    Може да е смешно, но наистина бих те подкрепил ако се кандидатираш за някъде, никога не съм гласувал и няма да го направя докато не видя че човека отсреща има намерение да защитава моите интереси, които съвпадат с неговите, и наистина вярва че може и трябва да го направи.

    Reply
  10. Григор Post author

    @komata: Намерението да управлявам добре го имам. Но не зная дали имам кадърността, а тя също е важна. Ако ще управлявам като досегашните, има ли смисъл? И има ли значение дали ще съм оплескал нещата не от крадливост, а от неумение?

    Мисля си по-скоро за друго. България е пълна с хора, които са и добронамерени, и кадърни. Може би си струва да си направим някаква неформална организация, която да цели намирането, издигането и подкрепата на точно такива хора. Примерно доказали се като успешни кметове има вече предостатъчно, предимно на по-малки населени места, но вече и на по-големи. Организация, която агресивно да се разраства, и да рекрутира всеки възможен поддръжник на ниско ниво, да търси активните хора и да ги привлича… Надали ще ми е голям проблем да напиша някакви първоначални “ръководни правила”.

    А?

    Reply
  11. Atanas Boev

    Да! Хайде. Може и да намерим нашия Обама (Петко Байряма е Обама на Балкана), дето да ни накара да се дигнем и да гласуваме за него.

    Reply
  12. RoujkaBG

    Каквото и да си говорим моят избор е обединено СДС,
    въпреки грешките, /умишлени и неволни/, което има нужда от моят глас.

    Кусурите си ги знаем, но не с тях ще вървим напред, а с преоценка на ценностите

    Управлението на Триглавата Ламя е достатъчно напомняне за всинца ни,
    че друга алтернатива просто- НЯМА.

    Reply
  13. февфр

    18-ката единствена ходи до руското посолство, 2-ката е до площад журналист само

    Reply
  14. komata

    Извинявам се, натиснах без да искам, преди да продължа. Тоест, съгласна съм на варианта, съгласна съм и да помагам с каквото мога. Защото не се ли задействаме сами, няма кой да го направи вместо нас. А ако не се задейства някой, вече ще стане страшно.
    Имаш пълната ми подкрепа. Координатите ги знаеи

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *