DDO$ атака

През линкрола на Пейо попаднах на тази безумно свежа статия. Всъщност, безумно свежа е идеята, която описва.

Не мразя авторските права, никак даже. Надали обаче има някой, който да не мрази злоупотребата с тях (освен злоупотребяващите, естествено) – а делото срещу The Pirate Bay е трудно да се каже дали е морална защита на авторите, или злоупотреба с права. Някъде в сивата зона между двете е. (Някои хора биха се клели, че е защита за авторите. Други – че е злоупотреба с права. Между двете групи има приблизителен баланс, което потвърждава, че нещото е в сивата зона между тях.)

Възможно е да съм загубил безпристрастието си след мръсния номер, който КК “Труд” скроиха на Виктор Кирилов. Но в конкретно този случай съм по-склонен да подкрепя идеята. Засега ме спира това, че юристите от фирмата всъщност не са злоупотребители с авторски права – те просто са поели срещу заплащане защитата на организации, които в други случаи са злоупотребявали отвратително. Но пък и знам до колко злини е довел принципът “нищо лично, просто бизнес”. Така че още не зная дали ще им пратя десет евроцента, или не.

Но във всички случаи ще се повеселя на идеята. Ей богу, изобретателна е. 🙂

7 thoughts on “DDO$ атака

  1. Кръстю

    Най-“веселото” според мен е, че този, цитиран от вас принцип се споделя и от нашенския (пък и не само) съд , а спорните въпроси около авторските права се решават там.

    Reply
  2. mdam

    Tва няма да проработи според мене, има го обяснено някъде защо, могат да си направят нова сметка, да поискат плащане по определен начин, банката може да ги филтрира и т.н.

    Reply
  3. Кръстю

    Благодаря Божо, но в превода на български са пропуснали формулата, а именно в нея е чара…

    Reply
  4. Djgeorgie

    Идеята е много много добра! Подсети ме за един човек, който събрал около 2000 мисля бяха лева за да си плати задълженията към Топлофикация, но вместо на банкноти, човека ги събирал по 1 стотинка и когато ги дал, трябвало няколко касиерки да ги броят в продължение на часове.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *