Окачествяванията на Писа

Бях писал преди, че Писа е окачествителят, на който най-много вярвам. И си мисля – може да е добра идея да пиша от време на време какво тя е окачествила като добро.

Да, определено това не е абсолютен показател. Единствено Писа си знае защо харесва едно или не харесва друго. Но бих предположил, че за повечето млечни и месни продукти това ще е доколко наистина са от мляко или месо.

Може и да бъркам. Нека всеки си решава сам да вярва ли на преценката на Писа.

Та, като начало:

Извара “FF вкус” – яде я без особено настървение, но все пак с апетит.

Оценка – 7 от максимум 10 възможни точки.

3 thoughts on “Окачествяванията на Писа

  1. Fri-END_s-end

    Преди малко си правих страндженки(в Бургас така ги наричаме, другаде може би ‘принцеси’) от кайма “Народна”- и мойта писана не можа да разбере, че това е за ядене. Тази компания я обявяваха за европейски стандартизирана- това ли е стандарта- кайма от растителни масла и пълнители?!

    Reply
  2. Григор Post author

    @Fri-END_s-end: Причините може да са много.

    Като начало, може в каймата да има някакви подправки, които не харесват на котките. (Носът им е чувствителен – количество подправка, която ти няма да усетиш, за тях може да е като неизтърпима смрад.) Пробвай как писаната би погледнала на същата кайма, но без лук и подправки. (Което не е гарантиран критерий – може да я отблъскват фабрични подправки и/или консерванти.)

    После, ако са били повечко препечени, обикновено котетата не ги харесват. (Има и изключения.) Погледни дали яде суровата кайма.

    Също, ако компанията е европейски стандартизирана, това още не значи, че каймата е европейски стандартизирана. Никога ли не си виждал по книги реклама: “Авторът е носител на едикояси награда” – обаче за съвсем друго произведение…

    Най-сетне, котките са много различни, вкл. и като вкусове. Може би твоята просто не харесва кайма. 🙂

    Reply
  3. ss7

    Те и котките са с претенции относно храната . Единия ми котарак яде свякакъв кашкавал , а другия не ще да яде никакъв . Иди ги разбери 🙂

    Но общо взето и двата се мръщат и отказват 90% от колбасите. Те котките соя не ядат 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *