Древнокитайски проклятия

Едно от тях, което много обичам, е “Дано да живееш в интересни времена!”.

Друго – “Дано ти се сбъднат желанията!”.

Не разбирам обаче как са пропуснали едно титанично трето. Може би са нямали специалисти по компютърна поддръжка. А може би и защото е твърде зловещо, за да го пожелаеш и на най-злия си враг.

“ДАНО ДА ИМАШ МНОГО ПРИЯТЕЛИ!!!”

🙂

9 Responses to 'Древнокитайски проклятия'

 1. wakeop Says:

  Ъъъъ… и на теб ли са ти oтрупали хола с приятелски компютри за “абе едно дребно нещо само трябва да се види” ? 😀
  Одеве се препънах в последния.

 2. ss7 Says:

  ….. то си има поговорка – приятелството си е приятелство – сиренето – с пари

  Лошото е ,че ние сме ги научили така , ние ще трябва и да ги отучим. По младите обаче нямат такива скрупули – колегата е на около 20 години и за такива улуги няма приятел, няма неприятел – всичко се плаща.

  Аз обаче не мога и почнах да ги пращам към него с аргумента, че от 10 години ползвам само линукс и от друго не разбирам 🙂 , което общо взето си е така.

  Това със желанията е много гадно 🙂 . Спасява ни единствено това, че си поставяме непрекъснато нови – аз съм луднал например да уча право , въпреки, че сигурно децата (другите кандидат студенти) ще ми се смеят .

 3. Ани Says:

  …и роднини, трябва да се добави. Класика! 🙂

 4. ImPRESSed Says:

  Това да не те спира – половината ми колеги са набори на родителите ми 🙂 И така е по-интересно като са шарени и разнородни групите.

 5. singu Says:

  Между другото не си прав за “интересните времена” – това не е китайска клетва, появила се е из Англия около 1935 – http://en.wikipedia.org/wiki/May_you_live_in_interesting_times

 6. az Says:

  най мразя “да имаш с какво да си запълниш свободното време”

 7. Жоро Says:

  Ех… приятели… ако бяха такива, сигурно щяха да разберат, че не се занимаваш с компютри за удоволствие а ти е писнало от тях… Аз има обяснявам с няколко думи каво трябва да направят и им казвам да се оправят. Хем да се учат, хем да не ми губят времето, хем за в бъдеще да не ме занимават с такива проблеми 😉

 8. Gabo Says:

  А на мен няколко човека ми се разсърдиха, когато на подхвърлената реплика:
  -Абе що не минеш да пием по една ракия и да видиш компютъра
  им отвърнах:
  – Какво ли щеше да е, ако бях гинеколог
  🙂

 9. Кръстю Says:

  Gabo, браво, развесели ме здраво…впрочем, това може да го минеш като тест. Този, който се обиди, значи не става за приятел…

Leave a Reply