Избори 2009 – кандидати и биографии – 2: Хората от ДС

Вече от няколко дни към нещата, които показва Спешно Инфо за кандидат-депутатите, се прибави още едно – маркер, ако са били членове на ДС. (А също и списък на всички членове на ДС, като цяло или по партии.)

Информацията за тяхното агентурно минало, колкото можеше да се намери, е и в биографиите им. За доста от тях тя е цялата им биография, която имаме. Не е преднамерено – няма партия или коалиция, с PR-ите на която да не е говорено и кореспондирано многократно с молба за биографии. Правим каквото можем. Къдет резултатът не е лицеприятен за въпросните PR-и, фалът не е наш.

7 thoughts on “Избори 2009 – кандидати и биографии – 2: Хората от ДС

 1. rix

  Втори пореден ден отварям тоя сайт и не мога да разбера къде е това инфо за кандидатите – изглежда ми сякаш си дал линк към тотално различен сайт.

  Reply
 2. yoalbo

  Най-прозрачно и публично място е наистина Интернет. Една не много ясна идея ми се върти в главата: те, изборите са в вдругиден – за биографиите на кандидат-депутатите засега колкото – толкова. Но дали няма как да се направи това същото, пак там, на Спешно Инфо – за онези, които ще станат депутати (след изборите)? Естествено, ще се изисква добър замисъл (основа вече има!) и вероятно доброволчески усилия, но сигурно ще се намерят… Е, интернет потребителите не са особено много, но като че ли има тенденция да се увеличава техният брой – лесно е, все пак…

  Reply
 3. Кръстю

  @yoalbo — според данните на горния адрес, май и сега не са малко….Друг е въпросът, кой какво “потребява” в интернет….

  Reply
 4. sami Post author

  @yoalbo: Идеята и на мен ми се върти от известно време, даже я позапочнах. Пиши я станала. Все пак 240 е някакво обозримо число 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *