Филми

Наскоро попаднах на новина, че ще се снима филм, в който Робин Уилямс ще играе… Сюзън Бойл.

Посмях се. И си помислих, че сигурно филмът ще е бая гледан.

Ако обаче нещата опират до гледане (а в комерсиален свят опират до него), Ели даде идея за филм, който вероятно ще бъде още по-гледан.

Със Сюзан Бойл в ролята на Робин Уилямс.

11 thoughts on “Филми

  1. Рада

    Ще направя коментар, макар и малко със закъснение: Робин Уилямс преди доста години изигра перфектно ролята на мисис Даутфайър и се сртахувам, че ако направи и тази роля перфектно / в което , впрочем, не се съмнявам, защото е блестящ актьор/, ще му лепнат да играе “типичен персонаж” – застаряващи стари моми – Боже опази – тожи хубав МЪЖ:-)))!
    От друга страна се чудя какво ли толкова интересно може да ни разкаже живота на Сюзън Бойл, че да се постигне някаква гледаемост – мисля си, че ако го режисира Тарантино:-))) ще се спаси положението!
    Поздравления за по-различната от Линукс ОС-ми тема:-)))

    Reply
  2. Григор Post author

    @Рада: Робин Уилямс към момента май само Сюзан Бойл не е играл. 🙂 А Тарантино… бих искал да го видя като режисьор на филма със Сюзън Бойл като Робин Уилямс. 🙂

    Reply
  3. Рада

    Супер идея – чувствам, че това ще е шанса на Тарантино да вземе Оскар за режисура:-)))

    Reply
  4. Григор Post author

    @Рада: Супер! А кого ще предложиш за сценарист?

    (По възможност да не е Джоан Роулинг! 🙂 )

    Reply
  5. Рада

    Недей, моля те, ще се разплача! Бих заложила на Йожен Йонеско, но той, за съжаление, е вече в друго измерение – би нагнетил доста драматургизъм в образа, а и с Тарантино биха били добър тандем:-))) А защо да не го направят виртуално???

    Reply
  6. Григор Post author

    @Рада: Виртуален сценарист? Добра идея! Но все пак, от реалните?…

    Reply
  7. Рада

    Достоен сценарист за филм на Тарантино може да бъде само един… Тарантино – неслучайно печели Оскар за най-оригинален сценарий на “Криминале”:-) Не се сещам за друг, с който той би се сработил така добре, че да извлече максималното от превъплащението на Сюзън Бойл в образа на Робин Уилямс :-))) – да не забравяме откъде тръгнахме!

    Reply
  8. Рада

    @Григор:Интересно ми е твоето предложение за сценарист и режисьор на филма…:-)))

    Reply
  9. Григор Post author

    @Рада: Ами, аз не разбирам много от филми, така че нямам мое предложение. 🙁

    Reply
  10. Рада

    Позволи ми да не се съглася – впечатляваш с многообразието от теми, които се дискутират в твоя блог, включително изкуство – нещо, което рядко се среща по блоговете. За съжаление нямам достатъчно врема да се разровя – сигурно ще попадна на още по-интересни неща. Любопитно ми беше и прочетох първите постинги – още от 2005г. и, разбира се, попаднах на онзи разтърсващ разказ на Йонко “Недовършена картина” – трудно се описва чувството, което ме обзе, докато го четях – първо – изненада, че има български автор от такава класа, после – финеса на поднасяне, перфектната фабула и силната емоция, която я допълва. Всъшност искам да подчертая, че изпитвам същия душевен катарзис, четейки твоите материали и мога да те цитирам : “… Определено има какво човек да научи от теб – и в умението да пише, и в способността да вижда и …чувства. Благодаря за удоволствието!”
    Пиша всичко това тук, защото май само ние посещаваме този постинг – не е проблем ако изтриеш това “излияние” – просто имах нужда да споделя:-)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *