“Оня” доклад

Новината на деня е плъзването на доклада на ДАНС за корупцията между политиците в медиите.

Не си дадох труда да го прочета (нямах и времето, да си призная, но това е по-малкият мотив). Вечерта го получих от няколко приятели, всеки от тях любопитен какво ще напиша за него.

Поне към днешна дата няма да напиша нищо. Не съм го чел. Най-вече защото не виждам смисъл да го чета.

Ще бъде ли образувано по повод този доклад разследване? Вече е образувано, и въобще няма да се учудя да завърши с тежка присъда.

Делото кой го е разсекретил и предал на медиите, разбира се. Някой да не би да е очаквал да е срещу описаните в него корупционери? Наивници…

Българската съдебна система обожава да засекретява делата за корупция. За да може тихомълком да ги прекрати, без ние да забележим. Пари сменят собственика си, и хоп – пладнешките кражби на някои хора се оказват секретни. Държавна тайна. Тъй де, тези хора са държавата – каквото кажат, това става… А след това те си наваксват дадените пари многократно. От нашите джобове, разбира се. Защо не? Не е луд който яде чуждия зелник…

Знам обаче, че малко по малко почва да ни писва. Ама истински, не кръчмено и подюрганно. Насочим ли трупащата се енергия в правилната посока, току-виж някой път успеем да изберем политик, който няма да играе за мафията. Ако Бойко Борисов реши да е такъв, с гаранция ще остане в българската история, а вероятно и в политиката, докато е жив. Иначе ще се присъедини електорално към охранявания преди от него Симеон.

А самият доклад… За какво да го чета? Пише ли в него нещо различно от това, което знаем всички? Ако да, си струва. Но не ми се вярва. И ще последва ли от него нещо освен затвор за който го е осветлил, и е показал документално как ни слугуват назначените от нас слуги? Ако да, си струва. Но не ми се вярва.

Добре, де. Нека кажем, че това е поредният лакмус за Бойко Борисов. И да видим.

15 Responses to '“Оня” доклад'

 1. Васил Колев Says:

  Де го има тоя доклад, на мен много ми се иска да го прочета…

 2. dagoburd Says:

  в arenabg го има ;>

 3. Ivan Says:

  Директна връзка – http://www.4shared.com/dir/22338828/63b29d5c/sharing.html

 4. Кръстю Says:

  @Григор – Ха сега пиши, че няма демокрация тук…Секретните доклади се пущат в интернет и то въф формат, удобен за изтегляне… 🙂

 5. Кръстю Says:

  http://frognews.bg/news_16466/Parvanov_i_Borisov_da_kajat_iasno_Balgariia_darjava_li_e/

 6. Raymond Says:

  Трудно мога да повярвам на Бойко Борисов.Нямам нищо лично срещу него,защото дори не съм го виждал на живо.Не го намирам и за интересен.Но не му вярвам,както и на всеки друг мастит началник,който през целия си живот не е постигнал поне един малък,скромен,НО ЛИЧЕН ТВОРЧЕСКИ УСПЕХ.Научихме,че е станал отличник,но в училището,където майка му е била учителка.Научихме,че е подал молба и че е приет за член на БКП.Което пък значи,че или е излъгал “другарите”за своето минало,или пък сега лъже феновете си,че миналото му създава ореол на борец срещу комунизма.Най-високият връх в развитието на новия самодържец е,че в същност обслужваше Т.Живков и Цар Симеон.Дано това поне му дава усещане за достоитство.

 7. emo Says:

  Аз съм учил в училище където майка ми беше учител и зам. директор – само че продължих да съм отличнк и в математическата гимназия по-късно.
  Това че майка му в била учителка нищо не значи. Училището у нас беше лесно, защото се искаше всички да завършат, и най-големите тъпунгери.
  Ако имащ IQ над 120 и не страдаш от липса на внимание ставаш отличник.
  Не съм защитник на ББ нито гласувах за него, макар че сега ме е яд че гласувах за ДСБ, това няма нищо общо с историите на ББ, просто искам да кажа че малко прекаляваш… Майка му била учителка… аре без глупости.

 8. Кръстю Says:

  “Героите” отвръщат на удара в подобаващо изискан стил 🙂
  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7544&Itemid=33

 9. Григор Says:

  @Кръстю: Ако беше истина, щях най-сетне да се възгордея, че съм българин. Само че Гамизов лъже – иначе щеше да се е изчервил на снимката…

 10. Кръстю Says:

  @Григор —Ако чакаме наш политик, или такъв …пенкилер като Гамизов да ни даде повод за гордост на национална основа, няма да го доживеем…Впрочем, колегата ми е много прав в определението си за “колониалната администрация” … Гамизов ,който си е чист американски ибрикчия не го крие, а се гордее с това….
  Както президентът пък е руски такъв…
  Или логиката е – като не можахме да станем съветска република ,защо да не станем американски щат на Балканите…с Гамизов губернатор ,разбира се 🙂
  Въобще след време доста анализатори ще си блъскат главите над тоя феномен…контрапунктовете в нашия т.нар- преход.
  Дори и синодите ни са два…Както и масониерите..наложи се във Варна наскоро да учредяват (да внасят светлина, или как беше там) за трета 🙂
  Дали пък това не е пример за всички : Двама се дърлят, третият – пИчели 🙂
  ———————————-
  (Мъчно ми е за Джак, почти цяла вечер се мотая из нет-а ,да се разсейвам)

 11. Кръстю Says:

  А за доклада си прав…не представлява нито шок, нито нещо ново за мен, а предполагам и за по-голямата публика…(Поради гореупоменатата причина за безсънието ми го прочетох целия ,26 стр. ,макар и не свсем задлбочено, но то не е и необходимо….Посредственоста не изисква задълбоченост)
  Страшното е друго – акта на “обнародването” му- т.е- БЕЗДЪРЖАВИЕТО, но ми се струва ,че голямата част от народа го приема като поредното шоу, като повод за псувни, гарниращи вечерната ракийка, което е стряскащо….

 12. Григор Says:

  @Кръстю: Гамизов не е американски ибрикчия – доколкото ми е известно, американците са се погнусили да го използват.

  Актът на обнародването на доклада е достоен. Ако ДАНС не може да го опази, това е проблем на ДАНС. Те са хората, чиято работа е да пазят секретните данни секретни, а не моя и твоя.

  Проблемът на медиите е да обнародват всичко, което успеят да докопат, без изключение. Те не са (или поне не е редно да са) подписвали декларации и задължения за секретност, така че редното положение е да публикуват всичко, и никой да няма право да им каже копче. За този принцип свалям шапка на САЩ – колко злоупотреби с власт (често с цел корупция) са обнародвани там благодарение на него, и са станали публични до степен да се наложи оплескалите се да влязат в затвора или поне да си идат, загубил съм им сметката. Един само пример: Уотъргейт.

  Тъжното е, че наистина народът ни го приема като шоу, а не като повод за протест и искане към държавата някои хора да застанат пред съда. Докато е така, ще имаме още повече от същото, което и в момента. За кой ли път ще повторя: не са луди тези, които ядат нашия зелник.

 13. Кръстю Says:

  Ще се погнусят ,разбира се, то бива, бива слагане, и аз да см ,и аз ще се погнуся…А в САЩ също има лобита…Но за другото – да! Прав си…. Освен за медиите.. Те не “докопват”, на тях просто им подхвърлят…те са още по-гнусни от Гамизов ..виж им редакторите..Бор, Гестапото и пр.ченгета..У нас разследваща журналистика НЯМА ..Те разследват коя певачка, колко силикон си е набутала в циците и кой новозабогатял селинджър, какво младо маце е гепил…А, и новото шоу с младата 11год . булка, която родила…По нова спретнаха вчера ново шоу…
  ————————
  Знаеш,ли, какво забелязах- нашият език е наистина много богат и дава една особенна изразност на тези, които не го владеят добре . Цитирам майката на младата булка : “Вии пущати тъкави филми с мръсотии, децата гледат и таковат…
  Секса е демокрацията у България”- точно в десятката 🙂

 14. UZI-то Says:

  Поредният лакмус за бат’ Бойко, indeed. Турбо PR, освен това. Сега е медиен ураган, след няколко месеца ще се запомни като поредната статистика с неудовлетворитерен резултат. И толкоз.

 15. Българския орел Says:

  Българските Граждани избраха Бойко Борисов да се пребори с организираната престъпност и корупция в Република България. Сега Българския премиер ни дава сигнал че иска БСП да бъде забранена партия в България, защото може би вижда че на неизкорененото тоталитарно дърво в България е израстнала нова корона , на тоталитарната олигархия, която управлява Българската Държава със своите силови структури, от бившата ДС и Босовете на организираната престъпност и корупция във Република България.Без активната подкрепа на Българските Граждани, Българския премиер Борисов няма да може да възстанови Цялата нарушена Справедливост във Българската Държава.

Leave a Reply