Т’ва кърти мифки

Велик лаф!

За квот’ ни кефи. И квот’ не ни кефи…

Ма мен не ма кефи. И ша си кай що.

Има двама, Илф и Петров им казват. Писатели. Не, не само че знаят да пишат, ами и пишат. Пишат книги. Книгите са едни неща, дет ги продават около некои спирки, и на “Славейков” срещу Макдоналдса. От хартия, и с картинка отпред. Огледайте се некой път, ша ги скивате. Може и да сте държали некоя. В кенефа. Кат нема гъзпапир. Ония двамата са пукясали вече, ама се тая.

Та, тея двамата написали една книга, и в нея има една, казва се Елочка, викат я Людоедката. Не, не е от оня филм с кокалите по главите. Викат й така, щото речника й е от дваесе и седем думи. Към къде два пъти колко вашия.

Покрай нея, начи, не ми аресва туй с едната дума за сичко. То “кърти мифки” са две думи, ма надали го знаете, па и надали ви пука. Нема да седнете да го пишете, я.

Верно, че има и други. Примерно “кърти храма” ша рече “кърти мифки яко”. А “кърти сичко и изнася” – “кърти мифки още по-яко”. (Храмът е една къща с кръст, полумесец или нещо от сорта отгоре, дето разни се мотат, светят си със свещи и пеят без уредби и яки колони. Абе голема скука. Ич ви и не требе да го знаете. “Кърти сичко и изнася” стига. И то е много.)

И други такива има. Ама ай стига и тва.

То и така не ма кефи. Що – ми… Май не мога да го кажа как си требе.

Беден ми е речника.

10 thoughts on “Т’ва кърти мифки

 1. случайна

  Шшшшшшш, алооооууууу! И ний доматите не ги ядем с колчетата, ве готин! “О, свещена простота!” е казал Арнолд Шварценегер, ни помня точно за кво го е казал, ама значи да си прост не е толкова зле… И е казал още “Каквото не ме убива ме прави по-силен”, щот в “Конан” едни са опитаха да го утрепят амаааа,…..ху*!. Ше утрепят друг път. И найш ко вика тренера…По-добре як и тъп, отколкото само тъп. Тва мноо не го разбирам, обаче тренера е готин тип и сигурно е нещо мноо яко. Ай, чауче и да нема се прайш на отворен, щото…..

  Reply
 2. Васил Колев

  Имайте милост 🙂 Стига ми, че чета блога на брат ми, който е живия пример какво може да се направи с тоя стил …:)

  Reply
 3. Григор

  Случайна: :-))))))

  Т’ва направо кърти мифки! :-)))

  Васил Колев: Дай линк! :-)) Искам и аз да видя какво може да се направи с тоя стил! 🙂

  Reply
 4. Pingback: blog.doncho.net » Blog Archive »

 5. Wankata

  Ооо този на брат ти нищо не е – Вижте този… ама първо се ваксинирайте срещу заглавието и си направете кардиограма, че отиде иначе… http://prostotiq.blogspot.com/
  Аз тези хора не ги познавам… поне не исках…:)

  Reply
 6. Григор

  мдаа… дъно за нас няма – винаги може да изкопаме още малко надолу… 🙂

  Reply
 7. Григор Post author

  @КОСТОВ: Това е личен блог, а не безплатно рекламно табло, драги ми господине. Саморекламата на неподходящи места в Интернет не се приема, нито се толерира. Потърсете “спам” в Гугъл.

  В подкрепа на това блокирам достъпа от и до вашия сайт от и през всички сървъри на фирмата ми. Същото важи за електронни съобщения от или до този сайт, и до посочената от вас пощенска кутия.

  Пуснатият от вас рекламен коментар е там, където отива всеки рекламен коментар в блога ми – за захранване на спам-филтрите на фирмата ми.

  Reply
 8. ФИЛ

  Друг мазен лаф е “ИЗБИ РИБАТА” даже в Бургас често го казваме в разновидност ТВА ИЗДАВИ РИБАТА ЗНАЙШ, значи такова яко нещо, че и рибата дет си живее във водата да земе да се удави.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *