Рекламации

В по-предишния запис писах, че заслужават каквото и да било тези, които са готови да се борят за него. Понякога обаче готовността не е достатъчна, трябват и малко знания. Да, трудът да ги откриеш е важна и ценна част от готовността да се бориш. (Точно както трудът да откриеш достоен политик, или да убедиш достоен човек да се кандидатира на избори, е важна и ценна част от готовността да си избереш управници, които няма да те дерат до кост.) Но е по-добре, когато можеш да намериш нужната ти информация лесно, поднесена в удобен за използване вид. И тези, които са се погрижили да я съставят и популяризират, заслужават добра дума, известност и благодарност.

Сред тях са Даниела и Михаил. Първото, което забелязах в техния блог, беше един чудесен запис на тема правата на купувача да предявява рекламации. Съвсем сериозно обмислям идеята да си го запиша в някой текстов файл за полезни юридически неща, или дори да си го разпечатам и сложа в портмонето. Благодаря ти, Михаиле – страхотен си! 🙂

А може би най-много ми хареса първото и най-основно правило – Вие имате толкова права, колкото можете да защитавате!… А много често единственото, което е нужно, за да защитите правата си, е да се борите, без страх и колебание, докато не спечелите.

Време е да се научим да правим каквото трябва, ако ще да става каквото ще. И тази чудесна статия е една крачка по пътя.

14 thoughts on “Рекламации

 1. norman

  от Norman :

  Айде, още една мижитурка цъфнала на първа старница и призовава за права и рекламации.
  Абе, Горчо на тебе дониекъде ти е простено, щото си такава природна рекламация, че даже ми е жал да те подпукам.

  БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

  Reply
 2. Григор Post author

  @norman: :-)))))

  Поредната форумна диагноза, вярваща си, че е анонимна.

  Много обичам да ме подпукват. Да дойда у вас, че да ти е удобно?

  (Добър запис си се опитвал да коментираш вчера. Може да ти е полезен…)

  Reply
 3. емо

  norman, такива като тебе за сапун не стават, много ще вони.
  най-полезен ще си разпръснат под формата на пепел на някой участък с поледицa 🙂

  Reply
 4. Григор Post author

  @емо: Чакай малко, не разваляй веселбата.

  Norman, я сподели с какво ти пречат блогърите. Тъй ами, да се поучим малко…

  Reply
 5. norman

  от Norman :
  Ей, браво…тука Горчо “смелчагата” не ме изтрил за да ми се закани, че ще дойде у нас.
  И какво като дойдеш, нали си 34 кг. с отдавна непраните си чорапи или може би си станал атлетичен мачо от ежедневното влаченето на кабелажи. Ми какво да ти кажем, ела…тъкмо нема да отваряш нова тема жалейка, че се е отменил помена за Ана Политковская, ще ти направим персонален православен помен за чудо и приказ.
  Блогърите ми пречат защото ми пишеха мръсотии за мене и майка на л.с. освен това аз си пишех Дневник за да ми го чете доктор Калчинов, а не ниекакви лумпени като тебе с много никове и да ме тормозят и нерват.
  А сега заради такива мутанти и кретени с обсесивни разстройства триебва да си го пишем на хартия и майка му го носи всиека седмица. Има много да се поучите от мене, но аз да не съм Слънце , че да огреем всеки черен, спечен г*з.
  И да кажем на всички, че maila който изписвам тука, не е мой, хич да не се опитват да си комуникират с мене и молям да ме извини тоя човек, на който може би му пишат гадости.

  Reply
 6. Дончо

  @Григор: И аз не трия коментари, ама за това тролче направих изключение. И ще продължавам да го правя, да видим кой по-така. Интересното е, че тролчето и чете, не само пише. Тези като него обикновено са само писатели, не могат (и не умеят) да четат :).
  Между другото, препрати ми един от мейлите, които получаваш при коментирането му. Любопитно ми е дали IPто е същото. Ако са същите, и друго ще ми стане любопитно, ама да видим първо дали пише от едно и също място…

  Reply
 7. emo

  а може наистина да си има психични проблеми? този blog norman.blog.bg, неговият ли е?

  Reply
 8. Григор Post author

  @Дончо: Тролчето е обикновено асоциално хлапе, което се опитва да се прави на интересно, и е решило, че online.bg е подходящият канал. (Да, IP-то е същото.)

  Има и алтернативна възможност – да е веселяк, който си прави купона, като описва подобна личност. Никак няма да ми е трудно да разбера кое е – XP-то му е нелицензирано, адски зле “регистрирано”, и защитено като урок как не бива да се защитава Windows. Но засега още не съм на тая степен на ядосване.

  @емо: Или е неговият, или (ако е веселяк) се прави на героя от блога. (Не знам дали авторът му не е също веселяк.) На този етап и не ме вълнува особено.

  Всъщност, все повече си мисля, че е шега. Все пак съм лекар – диагнозата ми прилича повече на нечия представа за психично заболяване, отколкото на реално заболяване, и “творчеството” му е подчертано хумористично. Спомням си преди време сайта на Глигор Казанжията (gligor.madur.net) – приликата е очевадна. 🙂

  Reply
 9. norman

  от Norman:
  Какво сте писали тука бе, Виндовс-а ми е легален и ниема да говориш глупости, аз не съм джебчия. Майка плаща 22 лв.месечно за него, ако искаш да знаеш. Никакви защити ниема да си правим, защото антивирусните програми и стени са своеобразни вируси за машината, нещо както ваксините против грип ти вкарват 44 ооо вируси и щамове, за да имаш съпротива срещу тех, но 45-я те поваля. И стига с тоя IP казах, тука ъв прозорчето като си изписвам ник-а ми иска mail, и аз изписвам чужд , не моя…затова казвам да не пишете гадости или закани на човека, чийто mail по принуда въвеждам, без да го познавам кой е…и задочно търсим извинение от него.
  Повтарям, като толко се фуклявчите и парадирате с познания , че ми знаете IP и понеже сте мижитурки с тоя Дончо…що не ми дойдете на физическия да ви направим едно грандиозно опело, а после и помен , тъкмо ще се героизиратве ъв аналите на Блогосферата…мрънкалници и треторазредни екологични карагьозчии такива. Човек, ако чете Блогосферата ви, би могъл единствено да въздъхне разочарован и да си каже – Край, човечеството е мъртво, останали са само интелектуално най- недъгавите индивиди…и ниема много да сгреши ъв тая констатация за вас. Шубеливи павиани !

  БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

  Reply
 10. Григор Post author

  :-)))))))))))))))))

  Готин си, ей богу. Мислех се за човек с чувство за хумор, ама ми скриваш шапката отвсякъде. Признавам те! 🙂

  Reply
 11. komata

  @Григор:откога в блога ти пишат и филмови персонажи? Тоя Норман с майката, доколкото се сещам, беше героят от “Психо” на Хичкок.

  Reply
 12. Дончо

  @Григор: Боже, боже, колко мъка има на тоя свят :).

  @komata: Не знам дали е от “Психо”, но определено се опитва да излезе много психо.

  Абе, не смятате ли, че тролът получи достатъчно внимание вече?

  Reply
 13. komata

  @Дончо: ами, Норман Бейтс няма отдругаде къде да е.
  Човекът определено си прави ташак.

  Reply
 14. Григор Post author

  @komata: Мамка му! Бях запомнил, че е Бейтс, но напълно ми се е изгубило, че е Норман. Пустата ми разсеяност… Браво! 🙂

  @Дончо: Човекът просто гледа кога ще се усетим за майтапа. Браво на Комата – засрами ме. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *