Бисери на глупостта

Предишните няколко записа ме накараха да направя нещо, което планирах от много време, но все не смогвах.

Едно от най-популярните неща на сайта ми е колекцията “Перли на мъдростта”. Смятам я за не само весела, но и полезна. Глупостта около нас е толкова много, че ако не й се смеем, и не я унищожаваме по този начин, рискува да ни удави… Когато чете събраните шедьоври, човек получава много нагледно обяснение какво значи да е тъп, и защо точно не е хубаво – и това му помага да не бъде.

За 20 години тази колекция понатрупа доста. Но, уви, много по-малко, отколкото бих искал. Често не ми оставаше време и възможност да я попълвам, в немалко случаи и защото нямах на наличните наоколо в съответния момент компютри средства за редактиране на огромен HTML файл и качването му обратно на сървъра. А и винаги да успявах, моят принос щеше да е капка в морето. Да обхванат глупостта в пълнотата й, и да я отразят в подобна колекция са нужни много и много хора. По-точно, нужен им е лесен достъп до попълването й.

Е, вече го имат. Колекцията (под по-разбираемо име – “Бисери на глупостта”) е качена като уики на сайта biseri.zavinagi.org. Вече е лесно човек да добавя глупотевиците, които светът стоварва върху главата му. И да въоръжава срещу тях другите хора, с най-силното оръжие срещу глупостта – смеха.

Ако сте срещали подходяща глупост наскоро, не се колебайте да я добавите в списъка. Има раздел и за снимки, за визуалните “безкоментарии”. Имам само една молба – вписвайте само наистина елитните глупости. По-обикновените са толкова много, че ще задръстят всеки сървър по света… И, разбира се, четете и се радвайте.

10 Responses to 'Бисери на глупостта'

 1. Michel Says:

  Леле, ти голяма колекция си събрал онайлн, сега й хвърлям едно око… И всичко neatly categorized:))) Браво! 🙂

 2. Григор Says:

  @Michel: Българите ни бива за глупости… 🙂

 3. suncho Says:

  Хайде, чакам пост №600 🙂

 4. Григор Says:

  @suncho: Събирам сили за достатъчно достойна глупост… 🙂

 5. Делибалтова Says:

  Благодаря за удоволствието! Разбиваш манталитета “Всичко приятно е незаконно, неморално или калорично”.
  Бисерите ти развеселяват, лекуват глупост и депресия, насърчават всеки с чувство за хумор да ги умножи за собствена и всеобща наслада. Дано забележа и аз нещо толкова смешно и остроумно, та да го добавя!

 6. Делибалтова Says:

  Благодаря за удоволствието! Разбиваш манталитета “Всичко приятно е незаконно, неморално или калорично”.
  Бисерите ти развеселяват, лекуват глупост и депресия, насърчават всеки с чувство за хумор да ги запомня и записва за собствена и всеобща полза и наслада. Дано забележа и аз нещо толкова смешно и остро(тъпо)умно, та да го добавя!

 7. Делибалтова Says:

  Моля първия ми коментар да се счита за личен неуспешен опит да сътворя бисер!

 8. Григор Says:

  Добавих още един огромен куп военни. Ако продължава така, военните скоро ще заслужават специален сайт…

 9. Ани Says:

  Гриша,

  Митко откри тази (http://harrisburg.craigslist.org/sof/586461014.html) съвсем истинска обява за работа. Търсят си DBA с поне 7 годишен опит в областта. Ама не това е интересното, а че едно от изискваните умения е “Ability to operate a computer”. Не съм сигурна дали си струва да се добави в уикито. Моля, ти прецени.

  Поздрави!

 10. ~!@#$%^&*()_+ Says:

  http://lelemale.blogspot.com/2008/03/blog-post_04.html

Leave a Reply