Бисери на глупостта

Предишните няколко записа ме накараха да направя нещо, което планирах от много време, но все не смогвах.

Едно от най-популярните неща на сайта ми е колекцията “Перли на мъдростта”. Смятам я за не само весела, но и полезна. Глупостта около нас е толкова много, че ако не й се смеем, и не я унищожаваме по този начин, рискува да ни удави… Когато чете събраните шедьоври, човек получава много нагледно обяснение какво значи да е тъп, и защо точно не е хубаво – и това му помага да не бъде.

За 20 години тази колекция понатрупа доста. Но, уви, много по-малко, отколкото бих искал. Често не ми оставаше време и възможност да я попълвам, в немалко случаи и защото нямах на наличните наоколо в съответния момент компютри средства за редактиране на огромен HTML файл и качването му обратно на сървъра. А и винаги да успявах, моят принос щеше да е капка в морето. Да обхванат глупостта в пълнотата й, и да я отразят в подобна колекция са нужни много и много хора. По-точно, нужен им е лесен достъп до попълването й.

Е, вече го имат. Колекцията (под по-разбираемо име – “Бисери на глупостта”) е качена като уики на сайта biseri.zavinagi.org. Вече е лесно човек да добавя глупотевиците, които светът стоварва върху главата му. И да въоръжава срещу тях другите хора, с най-силното оръжие срещу глупостта – смеха.

Ако сте срещали подходяща глупост наскоро, не се колебайте да я добавите в списъка. Има раздел и за снимки, за визуалните “безкоментарии”. Имам само една молба – вписвайте само наистина елитните глупости. По-обикновените са толкова много, че ще задръстят всеки сървър по света… И, разбира се, четете и се радвайте.

10 thoughts on “Бисери на глупостта

  1. Michel

    Леле, ти голяма колекция си събрал онайлн, сега й хвърлям едно око… И всичко neatly categorized:))) Браво! 🙂

    Reply
  2. Делибалтова

    Благодаря за удоволствието! Разбиваш манталитета “Всичко приятно е незаконно, неморално или калорично”.
    Бисерите ти развеселяват, лекуват глупост и депресия, насърчават всеки с чувство за хумор да ги умножи за собствена и всеобща наслада. Дано забележа и аз нещо толкова смешно и остроумно, та да го добавя!

    Reply
  3. Делибалтова

    Благодаря за удоволствието! Разбиваш манталитета “Всичко приятно е незаконно, неморално или калорично”.
    Бисерите ти развеселяват, лекуват глупост и депресия, насърчават всеки с чувство за хумор да ги запомня и записва за собствена и всеобща полза и наслада. Дано забележа и аз нещо толкова смешно и остро(тъпо)умно, та да го добавя!

    Reply
  4. Делибалтова

    Моля първия ми коментар да се счита за личен неуспешен опит да сътворя бисер!

    Reply
  5. Григор Post author

    Добавих още един огромен куп военни. Ако продължава така, военните скоро ще заслужават специален сайт…

    Reply
  6. Ани

    Гриша,

    Митко откри тази (http://harrisburg.craigslist.org/sof/586461014.html) съвсем истинска обява за работа. Търсят си DBA с поне 7 годишен опит в областта. Ама не това е интересното, а че едно от изискваните умения е “Ability to operate a computer”. Не съм сигурна дали си струва да се добави в уикито. Моля, ти прецени.

    Поздрави!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *