И пак на протестни теми

Че Орешарски смята да управлява пълен мандат, не му вярвам. Трудно ми е да си представя какво неоткраднато и непродадено ще остане в България още след първата година, че да си струва да остава…

Но не се пре-разтревожвам. Не го ли махнем дотогава, ще е един чудесен урок за всичкия добитък в България. Докъде води бездействието и безхаберното мучене. И липсата на мозък. Всеки от добитъците вместо благоденствие на стойност примерно едно ново жилище ще е насъбрал (чрез държавата) дългове на стойност едно ново жилище. Няма да може да избяга от изплащането им, и слава богу – ще е заслужил да си плати! Иначе няма никога да научи урока как се става човек.

Уви, и не-добитъците заедно с добитъците. А не-добитъците, които познавам, са стотици – и сигурно хиляди пъти по толкова никога няма да познавам, но ги има. И не заслужават да прекарат живота си в изриване на насраното от добитъците.

Гледам например преди няколко дни как Бойко Борисов се изцепва, че за митинга на 4 септември били дошли при него 15 души от „Протестна мрежа“ и го били помолили за съдействие с хора. И той бил съдействал, та затова митингът се случил… Това хубаво, ама той съдейства с 4-5 автобуса. Бая големи трябва да са били, за да докарат към десетте хиляди души на митинга. Нормалните автобуси побират по 50 души. Пък на фона на 10 000 души 200-250 повече или по-малко надали ще се забележат.

И не се и забелязаха особено. Когато Цветанов излезе да говори пред събралите се около Народното събрание протестиращи, беше освиркан тотално. Въпреки че агитката му беше инструктирана да се събере на мястото и да клакира, беше буквално заглушена от истинските протестиращи. Поредното доказателство, че ГЕРБ не са много по-любими на протеста от БСП, ДПС или Атака.

Но не това имам предвид. Кажи бе, господине Борисов, кои точно са били тия 15 членове на „Протестна мрежа“? Защото най-лесното нещо на света е да се представиш за член на когото си щеш, особено ако въпросното нещо не издава паспорти или служебни карти. Отделно пък, ако си виден български партиец, най-лесно е да кажеш как са дошли 15 души и са те помолили за помощ. Или пък са ти предложили да убият някого заради теб, примерно… Ще кажеш ли кои са? Май когато прокуратурата и съдът разкрият нещата около „бюлетините за фалшифициране“ в Костинбродската печатница.

Все повече се убеждавам, че ГЕРБ май нямат особена изгода от протеста. По една много проста причина. С БСП и прочее винаги ще се договорят – ние ще си затваряте очите за вашите золуми, вие за нашите. Няма да е лесна договорка, но принципно е постижима. Докато с протеста няма да се договорят за затваряне на очите никога. Дойде ли на власт ГЕРБ, почне ли да назначава пак калинки и да върши золуми, протестът ще изригне точно както сега срещу поредната тройна ламя. И ще е точно така упорит и непоколебим. Защото Бат Бойко беше евентуален, потенциален, може би по мъничко враг на българското политическо смрадливо тресавище. А протестът е истинският му враг, който няма да се примири, откаже или прости.

Все повече се убеждавам, че ГЕРБ разбират това. И че започват да смятат протеста за свой враг, по-страшен и траен от БСП. Засега не им стиска да си го признаят, но… нещо се носи във въздуха. Някакво усещане. Някакво осъзнаване. Мисля, че е въпрос само на време да го осъзнаят окончателно – и само на време след това да бъдат разкрити. Ще съм страхотно щастлив, ако греша. Боя се обаче, че засега трябва да приема позицията, че протестът може да разчита само на себе си.

(Апропо, едно вмятане ни в клин, ни в ръкав. Преди няколко дни се чудих с какво ще платят на Делян Пеевски, че предаде ББ предизборно. С ДАНС не стана, а Пеевски е достатъчно тъп и самонадеян, за да тръгне да отмъщава на всекиго, ако не му бъде платено… Вчера чух интересен слух – че той ще купи bTV. Нямам представа има ли нещо вярно, но ще съм любопитен да видя как ще се развият нещата.

Ще съм любопитен и дали ще стане. Въпросната телевизия е собственост на Красимир Гергов – тоест е част от коза нострата на Първанов. Купуването ѝ от Пеевски ще означава преминаване на сериозен медиен бастион към коза нострата на Станишев – основният враг на Първановата. Ако се случи ще означава, че Първанов е в упадък и може скоро да залезе. Което може да е от сериозна полза за България – с него ще залезе и ключова експертна част от старата кадесарска мафия. Не всичката, част ще премине към Станишев, но все пак. България ще се окаже в положение, сродно на това след Първата световна война – катастрофирала и пълна с политически мафии и мафийки, но все пак не контролирана с желязна ръка от една всевластна мафия, насочвана отвън към разкапването на страната ни. Все е напредък. Да видим дали ще се случи.)

В предишен запис подхвърлих идеята протестът да създаде своя партия. (Всъщност по-точната дума вероятно ще е „политически проект“, защото това няма да е традиционна партия.) Такъв проект не само ще може да се бори за повече прозрачност в политиката, ако влезе в парламента. Дори ако не влезе, ще бъде конкуренция на традиционните мафии за кражба, пардон, политически партии. Ще ги кара да се съобразяват какво вършат и как. Ще работи за прозрачността на действията им. И най-вече ще дава на обикновените българи надежда – надеждата, че има как да се борят и да победят мафията. Надеждата, която сега това правителство се опитва да ни убие с гьонсуратлъка си. И за която протестиращите се борят вече толкова дни, и смятат да се борят и занапред.

Описаното в линкнатия запис е ужасно сурово и недомислено. Ще го преработя сериозно и пусна в следващия си запис. След това ще имам нужда от помощта ви, за да търся по-широко обмисляне и обсъждане. Все още по него има нерешени ключови проблеми. Искам да бъде анализирано и премислено до пълно изчистване от видимите препъни-камъни, преди дори да мисля да го предложа като реален план за действие. Не желая да експериментирам върху хора, поне не без да съм премислил експеримента колкото мога по-добре.

Моля всички – дайте идея къде да се обсъжда този проект. Или го поставете на обсъждане където имате как и умеете, когато излезе. Надявам се да стане до няколко дни.

33 thoughts on “И пак на протестни теми

  1. tonywoolf

    Всяка партия, която стане част от политическата помия, независимо от ориентацията и идеите й, е обречена да стане като останалите или да се разпадне. Колкото по-дълго време се бориш срещу силите на злото, толкова повече се превръщаш в част от същото това зло. Асимилират те или те унищожават. Затова по цял свят се правят преврати, с последвала чистка. Както се реже тумор с последваща химиотерапия. А за да направиш преврат, ти трябват сили приблизително равни на властимащите. Което ще рече, че ще доведеш друго “по-малко зло”, в замяна на старото. И да, правилно си го казал – ще им станеш конкуренция, а в най-добрия случай, макар и след време – и партньор.

    Мисълта ми беше, че ако си решил да играеш тяхната игра, си обречен, още преди да започнеш.

    Иска ми се да греша, ама… едва ли.

    Въпреки всичко ти пожелавам успех.

    Reply
  2. Иван Богданов

    Пак стигаме до “Приказка за стълбата”.
    П.С. Партии на протестиращите се правиха през април. Мога да ти кажа в какво жалко положение са в момента.

    Reply
  3. Григор Post author

    @tonywoolf: Съгласен съм, че е на практика невъзможно да се изгради вечна партия. Ако обаче успея да измисля политически проект, който да бъде полезен за доброто в течение на 20 години, или дори на 10, ще е страхотен успех. Мисля, че ще си струва отвсякъде да се пробва.

    @Иван Богданов: Онези протестиращи и днешните протестиращи са твърде различни. Онези протестираха на изцяло икономическа основа – искаме повече и по-евтино. Знаеш докъде има как да се стигне по този път. Тези протестиращи са различни, но основната маса и идея са на либертарно-антикорупционна основа – принципно има как да има полза от подобно нещо. Така че може би си струва поне да опитам да формулирам нещо. Пък да видим ще се получи ли нещо принципно годно за използване. Дали ще бъде използвано, и дали това използване ще е успешно, е въпрос за по-нататък.

    Reply
  4. dejuren

    Лично аз обърнах внимание на следните два пасажа от статията: “… но все пак не контролирана с желязна ръка от една всевластна мафия, насочвана отвън към разкапването на страната ни.”, и втори: “надеждата, че има как да се борят и да победят мафията.”

    Втория пасаж опорвергава първия, в частта за мафията. В заглавната страница на твоя блог в момента 31 пъти се среща думата “мафия”, от което директно правим извода, че ти смяташ, че България се управлява от мафия, с което аз съм съгласен. Нека обаче се спра по-подробно на втората част: “не контролирана … отвън към разкапването на страната”.

    И така първо разкапването на страната. То е очевидно. Българското население в сравнение с 1990 година е намаляло с 2 милиона. В страната съществуват като обективни реалности наркомания, проституция, трафик на хора, организирана престъпност. Тежката промишленост е унищожена, високотехнологичната – също. В сектора селско стопанство е унищожено зеленчукопроизводството. Поливните площи са намалели от 10 млн декара на 0.4 млн декара.

    Второ: “контролът … насочван отвън”. Тук нищо няма да доказвам, ще оставя да направиш доказателствата сам. И така източник е раздел “Законопроекти” на сайта на Народното събрание тук: http://www.parliament.bg/bg/bills Отвори произволни законопроекти, публикувани там, и търси в тях по ключови думи от рода на: “Директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа”, “ангажиментите на Република България като пълноправен член на Европейския съюз”, “Регламент на Европейския парламент”, “синхронизиране”, “изпълнение на ангажиментите”, “транспониране” и “продиктуване”. Няма да посочвам конкретни закони, последния път правих това упражнение на 24 август, и съм сигурен, че и към днешна дата резултатът ще е същия.

    Мисля че схемата е ясна. Законите (Правилата!) по които функционира българската държавност са контролирани отвън. В живия живот ако ти имаш право да напуснеш града, но нямаш право да строиш в него двуетажна къща, то градът в крайна сметка ще остане нисък и едноетажен, а жителите желаещи двуетажни къщи ще се преместят в друг град. Свързващо звено в случая е, ако властта на въпросния град “синхронизира” или “изпълнява ангажиментите” по правилата според които живее с някого другиго, а няма право да определя собствените си правила.

    И накрая един цитат от википедия:
    “Държавният суверенитѐт (на френски: souveraineté — върховна власт) е неотчуждаемо юридическо качество на независима държава, символизиращо нейната политическо-правна самостоятелност, висша отговорност и ценност като първичен субект на международното право; необходимо за изключителното върховенство на държавната власт и _предполагащо независимост от властта на друга държава_; възникващо или изчезващо по силата на изменения на статуса на независимата държава като цялостен обществен организъм; обусловено от правовото равенство на независими държави и стоящо в основата на съвременното международно право.”

    Reply
  5. Божо

    До колкото знам, Пеевски вече е купил ьТв.

    За това и напуснаха някои хора, новините им се сговниха и т.н.

    Reply
  6. Иван Богданов

    Гласоподавателите са същите. На предните избори – 0.48 процента.

    Reply
  7. Michel

    За наше съжаление, Бойко Борисов е единствената опозиция, която е ВЪВ парламента.

    Аз не харесвам Б.Б.

    Той направи много бели. БСП+ДПС+АТАКА сега довършват започнатото от него… Но… трябва да се признае, че ако Б.Б. е бил лош политик, то “четириндемът” Орешарски-Местан-Станишев-плюс-бонус-Сидеров не е просто лош, той е опасен, той е десет пъти по-лош, и кризата, която ще дойде в следващите месеци, като резултат от това правителство, ще бъде с колосални размери! Тя вече започна, и това е само върхът на айсберга!

    Ако Б.Б. помогне това правителство да падне, ще съм му благодарен — въпреки че не харесвам Б.Б.!

    #ДАНСwithme сме срещу тройната коалиция, но и срещу ГЕРБ, то е ясно (тези всичките партии са част от проблема).

    Но как ще видим оставка скоро, ако целият парламент работи сам за себе си и за да пребъде четири години? ще видим ли оставка? Съмнявам се. Орешарски няма да сдаде властта. 94 дни протести го показаха ясно. Той просто ще увеличи полицията и жандармерията пред МС и пред Парламента, за да продължи да “работи” срещу България. Платили са му, върши работа, това е. Мръсна работа, ама явно парите са добри, или пък мафията държи роднините му в мазето и го изнудва … няма значение, въпросът е че седи и върши работата, това е. У нас няма демокрация, в момента сме на косъм от диктатура и червените няма да сдадат властта без бой.

    Доста песимистични са сценариите пред нас.

    Ще ходим на протест всеки ден, но е време да признаем че сме били десетки хиляди през юли, а сега сме стотици. Зимата ще сме десетки. Лоша работа….

    Reply
  8. Григор Post author

    @dejuren: По тази логика, най-страшно пострадалите страни в света са отделните щати в САЩ – толкова неща им налага централната власт, че е чудно как хората там оцеляват изобщо.

    Към момента реално тече формиране на Европейски съединени щати. Надали ще стане за десетилетие-две, но натам отива. При положение, че ние сме равноправен член, да протестираме срещу намесата на ЕС във вътрешните ни работи е точен аналог на това щатът Алабама да протестира заради намесата на централното правителство на САЩ във вътрешните му работи. Тоест, има плюсове и минуси – въпросът е какво използваме за критерий.

    В случая критерий ни се явява ролята на Русия в България. Каква е тази роля знаят всички – ние сме член на потенциалния икономически и военен враг на Русия, така че тя се грижи всичко у нас да се разпада и гние. Нищо лично, просто (имперска) политика. На този фон, да протестираме срещу намесата на ЕС във вътрешните ни работи е все едно Алабама да протестира срещу намесата на Вашингтон във вътрешните ѝ работи, при положение че е почти смазана от непосредствено вредителство на Русия.

    Надявам се примерът да е достатъчно ясен.

    @Иван Богданов: Не, гласоподавателите са абсолютно различни. Съмнявам се да има много хора, които да са гласоподаватели както на партиите от февруарските протести, така на потенциална партия от сегашните. Както вече описах, социалният състав е абсолютно различен, а това предполага други хора.

    @Michel: Точно затова е време към протеста да прибавим и други мерки. За него съм съгласен, че играе важна роля във формирането на гражданското общество, но съм изключително скептичен, че ще набере силата да свали правителството. Точно затова се опитвам да предложа проект за нещо, което реално да накара това правителство да побърза с изборите. Да му покаже, че колкото повече се бави, толкова повече кукловодите му рискуват да изгубят властта си в държавата.

    Reply
  9. asktisho

    Има нещо дълбоко сгрешено в деленето на хората на “добитъци” и “не-добитъци”. Спомни си за Хитлер и за неговия унтер-менш. Но това дълбоко сгрешено е по-скоро резултат от навика, отколкото от личната ти зла умисъл, така че споко. Да забравяме е навик, който често спасява човешката психика. Така например, ние често забравяме, че всичко на тази планета се случва с някакъв скрит замисъл и, че има дълбоко значение, включително и нещата, които не одобряваме. А замисълът, като цяло, е : А/ Положителен, Б/ Неразгадаем и В/Неизбежен. Конструиран е така, че всеки да си получи урока, но не зада страда, а за да има възможност да се развива. Всеобщо зло намерение липсва. Краят на всички душевни страдания и на целия физически дискомфорт идва с приемането на този простичък, елементарен и, бих казал дори очевАден, факт.

    Reply
  10. Michel

    “@Michel: Точно затова е време към протеста да прибавим и други мерки. За него съм съгласен, че играе важна роля във формирането на гражданското общество, но съм изключително скептичен, че ще набере силата да свали правителството. Точно затова се опитвам да предложа проект за нещо, което реално да накара това правителство да побърза с изборите. Да му покаже, че колкото повече се бави, толкова повече кукловодите му рискуват да изгубят властта си в държавата.”

    Никакъв шанс някой да създаде #ДАНСwithme партия, и тя да успее…

    Освен гражданите на улицата, които протестират всеки ден, нямаме друт лост за натиск. Ако този натиск не успее, и ако западните дипломати не успеят и те, сме обречени…

    Reply
  11. +o

    Сферата на политическата дейност е наложила една изключително неприятна представа за себе си. Получава се омагьосан кръг, в който ние отричаме политическото като нещо, което ни вкарва в спиралата на това, което вече сме препатили. А от друга страна се нуждаем от социални структури, които не са нищо друго освен обществено-политически.

    Аз съм склонен да мисля, че представата ми е изкривена от разни проекти легитимиращи себе си като политически, които в продължение на времето са придобили съвсем друг характер. Такива пирамидално-централизирани структури в момента няма как да бъдат автентично политически и моментално се превръщат в нещо друго. А колкото до настоящия политически момент не става въпрос за вярата в конкретни съдържания, а по-скоро за това как съдържанията могат да бъдат трансферирани и превръщани в обществени гледни точки. Според мен ключов момент при откриването на новите политически форми е преобръщането на центъра на властта в тези структури и дистрибутирането му в крайните точки на системата, която за да расте трябва да стимулира отделните агенти в нея. Получава се нещо близко до принципите на отворения код – за да растеш, трябва да споделяш.

    Колко може да издържи един такъв принцип ми е трудно да кажа, но съм уверен, че има моменти когато е най-подходящ.

    Reply
  12. Делибалтова

    Обречени сме, ако повярваме че сме обречени. Мафията това го иска повече от всичко. Няма такова нещо – жив човек да е мъртъв. Ние създаваме начина си на живот.

    Истинската битка е за умовете. От представите се диктува поведението. Вече започнаха опитите да демонизират протестиращите. Искат да постигнат представата в общественото мнение, че добрите комуноиди са жертва на злите протестиращи. Истинската битка е не в свалянето на правителството, а в говоренето, формирането на представи, убеждаването. Предсрочни или не – изборите решават.

    Като голям български проблем виждам липсата на ред в главите ни. Нямаме целенасоченост и последователност, нито правила в отношенията. Резултатът е – всеки срещу всеки. Време е да открием какво ни обединява, да го поставим над личната си суетност и упорито да го налагаме.

    Reply
  13. dejuren

    @Григор Прав си, аз не го очаквах, но Алабама е в списъка, а особено активни са Тексас и Луизиана. Кой списък? Списъка 29 щати, искащи от федералната администрация мирно да излязат от състава на САЩ. Петициите по въпроса, подписани от 350 хил човека се намират на сайта на Белия дом. Желание за независимост заявяват жителите на Тексас, Ню-Йорк, Ню-Джърси, Северна и Южна Каролина, Алабама, Джорджия, Флорида, Индиана, Мичиган, Тенеси, Луизиана, Кентъки, Арканзас, Колорадо, Северна Дакота, Орегон, Мисисипи, Мисури, Монтана, Аляска, Делауер, Калифорния, Оклахома, Аризона, Невада, Пенсилвания, Охайо и Уайоминг. Най-голямо число гласове има от Тексас, (67 хил) и Луизиана (27 хил) Флорида, Алабама и Джорджия са следващи. Така че моля, г-да Европейски съединени щати, кажете добре дошли на новите държави от Северна Америка. Искам да запитам – коя злостна сила с имперска политика смазва с непосредствено вредителство и предизвиква такъв протест против намесата във вътрешните работи на изброените 29? Канада? Мексико? Русия?

    Нека обаче забравим за малко какво казах току-що. Ти изказа твърдение, че Русия, се грижи всичко у нас да се разпада и гние и страната е смазана от непосредственото и вредителство. Това твърдение засега е голословно. Аз доказах моето твърдение, че страната се управлява отвън, от Европейският съюз, а разкапването на страната разбира се се дължи на нейното управление, по същия начин по който просперитетът на една страна се дължи на нейното управление. Ти обаче трябва да докажеш ролята на Русия във всичко което изброи по същия начин – чрез закони, правилници, разпоредби и т.н. Без доказателвтво твоето твърдение не струва байтовете, с които е записано.

    Reply
  14. Делибалтова

    Имаме си откровен сталинист за опонент, на нощно дежурство 😉 Перфектна илюстрация на коментара ми – битката е за умовете. Умопомрачителите се появяват навсякъде, където се говори истина.

    Reply
  15. Любо Николов

    “Аз доказах моето твърдение, че страната се управлява отвън, от Европейският съюз, а разкапването на страната разбира се се дължи на нейното управление, по същия начин по който просперитетът на една страна се дължи на нейното управление.”
    Хм…
    “Аз доказах” определено не е аргумент.
    Няма спор, че много от директивите на Европейския съюз са идиотски. Макар че определено бледнеят пред някои директиви от времето на развития социализъм. Разкапването на държавата обаче се дължи на съвсем друго – че се нарушават не само правилните директиви на Европейския съюз, но и елементарните норми на морала и здравия смисъл.
    Стига ни само случаят Моника.

    Reply
  16. Григор Post author

    @asktisho: Не искам да те антагонизирам, но не вярвам, че всичко се случва с цел и смисъл. По съм склонен да мисля, че всеки получава каквото си направи. Повече се връзва с това, което виждам около себе си – поне за народите като цяло.

    @Michel: Не разчитай на западните дипломати – техните стимули да оказват натиск тук са слаби и лесно преодолими. (Че Вигенин е тъп като гьон в това отношение не значи, че и кукловодите на мафията са.) Не си ли направим ние нещата, сме обречени да сме чужд добитък завинаги.

    @Делибалтова: В такива моменти четвъртата власт става първа. Затова е толкова нужно протестиращите да се сдобият със своя медия, дори ако е просто излъчване в Интернет. Напълно си права – битката с лъжите е, която ще ни освободи. Или ако я изгубим, ще ни пороби.

    @dejuren: Когато в Тексас 67 хиляди искат да излязат от САЩ, а 26 милиона не искат, държането му в състава на САЩ било намеса във вътрешните му работи… дрън-дрън-ярина е доста слаб израз! Колко ли страшна намеса в нашите вътрешни работи пък е, че не ни позволяват да се присъединим към Турция, примерно?

    Извинявай, времето ми е твърде ценно, за да го хабя за доказване на очевидното. Делибалтова те прецени добре – само дето си не сталинист, а обикновен комуноид-пропагандист. Не знам колко взимаш (човек, който може да ползва компютър, няма как да вярва на такива глупости), и не ме интересува.

    Не искам моят блог да хаби напразно времето на свестните хора, така че ти предлагам да идеш да лъжеш другаде. Тук не си добре дошъл.

    @Любо Николов: Най-вече се дължат на това, че хората не защитават енергично и решително гражданските си права и свободи, според мен. Където ги има тях, бързо се появява и морал, и норми, и всичко останало. Където ги няма, моралът и нормите бързо отиват по дяволите.

    Reply
  17. dejuren

    “Тук не си добре дошъл.” – т.е. това е свобода на словото? Свободна дискусия? Или е обикновен фашизъм? А искаш ли да поговорим и за “добитъците”? Съжалявам, “демократе”, твоето мислене в тези два момента те определя като микро-Хитлер. А ако искаш да имаш тежест в твърденията си ще ти се наложи да доказваш “очевидното”. Защото твоето “очевидно” не е нищо повече от пропаганда и лъжа. И очевидното в случая е, че ти отказваш да го докажеш. Неочевидното е, че няма да можеш, колкото и да опитваш.

    Reply
  18. Петър Петров

    Доколкото последно гледах това е личен блог. Свободата на словото си я осъществявай в твой си такъв. Никой не ти е длъжен. Ако имаш желание, например да ти бъде доказано твърдение, то проблемът с осъществяването му си е лично твой. Следващият път пробвай с добро, буди по-приятни асоциации у хората и често води до желание да ти помогнат.

    Reply
  19. Любо Николов

    Я, как се разбесня!
    Още малко и ще викне: Смърт на предателя Трайчо Костов!

    Reply
  20. Michel

    Гриша, “ние сами” сме една шепа хора на площада, които викаме ОСТАВКА и МАФИЯ от 95 дни. Ефект? Нула. Орешарски и цялата му банда ни се подигра открито и просто увеличи силите на реда, за да продължи “работа”. Мафията му е платила, той ще работи.

    Бяхме десетки хиляди през юни и юли… Днес сме 1/10… да не кажа и по-малко, които не се отказахме да отстояваме правата си като граждани на мирен протест. 500-1000 човека достатъчни ли са за промяна… в България? Надали.

    Ако протеста беше продължил, както през юли — десетки хиляди всеки ден на площада, блокиране на парламента, разходки по цариградско, сутрин на кафе пред парламента… щеше да има малък шанс. В момента шанса е повече от малък. Да не кажа никакъв. Мафията Е успяла, колкото и да ми е тъжно. Посланието беще “Протестирайте си, не ни пречите! Основната част от българите са ДОБИТЪК и те НЯМА да излязат на никакъв мирен протест срещу мафията, те ще си останат по домовете и ще гледат телевизия и ще казват че нищо няма смисъл.” — и колкокото и да е гадно, сега когато сме толкова малко протестиращите, трябва да признаем, че мафиотите са били прави, а ние сме слаби…

    Тъжно но факт.

    А, и днес студенти и преподаватели са ръкопляскали на Орешарски в УНСС. Наистина няма надежда…

    Ще дойде тежка икономическа криза, ще задлъжнеем за Белене и Южен Поток, мафията ще си открадне още повече пари и чак ТОГАВА гладните ще излязат на улицата, ала ще е късно. А Орешарски и неговата банда ще си пият коктейлите на Карибите, с парите от комисионните…

    Reply
  21. Григор Post author

    @dejuren: Това е моят блог, драги. Домът ми в Мрежата. В него има толкова свобода на словото, придвижването, срането и крещенето, колкото аз разреша. Ти, както вече казах, не си добре дошъл. Ако не го разбереш (типично за комунист), ще ти отрежа достъпа технически и ще приключа темата. Не го правя все още само за да могат другите да се уверят, че комунист от дума не разбира.

    И да, за теб може да е чест да те наричат сталинист, но сталинистите сигурно ги е срам. Сталинистът вярва от сърце, че съветското е най-доброто. Ти се мъчиш да оплюеш противниците (в твоя случай – САЩ), като ги обвиняваш, че са съветски. Иначе казано, че да си съветски е най-лошото. Такива като теб съм ги описал тук.

    @Michel: Наистина е факт. Някои имат да учат още уроци. Но за ръкопляскането – не мисля, че няма надежда, просто Орешарски си е закарал там клакьори. Странно ли е?

    И да, някои хора може да се осъзнаят прекалено късно. Но осъзнаят ли се, може и да се вземат „прекалени“ мерки. Така че… 🙂

    Reply
  22. dejuren

    Тоест да разбирам, че в домът ти в мрежата няма място за доказателства и факти. Без коментар…

    Reply
  23. Любо Николов

    Тоест определено в този дом гостуват хора, които никак, ама никак не харесват поклонниците на кървавия сатрап с мустаците. И недей да се жалваш в стил “Волк на псарне”.

    Reply
  24. Michel

    Уроците, Гриша, ще са същите … криза, обедняване, гладни хора, откраднати милиарди (които българите ще връщаме!) …накрая ще има протести от стотици хиляди хора, ама ще е късно. А на следващите избори, хората пак ще гласуват за БКП и агенти на Държавна сигурност… Ей-затова казвам, няма надежда… Не се учим и това е. Бедно, необразовано население, лесно го държиш под контрол с обещание за 10 лева увеличение на пенсиите и 5% по-евтин ток… дори тези “увеличения” и “намаления” всъщност да идват от окраднати пари, които ще доведат до всеобщо обедняване и в същото време, забогатяване на една шепа хора във властта…

    Reply
  25. Григор Post author

    @dejuren: Наглите и безочливи лъжи не са доказателства и факти, нито срането на масата е приемливо поведение. За пореден (отдавна вече излишен) път те приканвам да се махнеш. Да видим.

    @Michel: „Намалението“ на тока всъщност ще е увеличение. Тези хора са дошли да вземат, не да дават. И нито са научили нещо ново, нито са забравили нещо старо.

    Reply
  26. Радослав

    Остана ни само да се надяваме. Все пак надеждата умира последна… но умира. Понякога пак се възражда, но за кратко и спорадично. А интересът клати феса, и не е преставал да го прави през цялата история на човечеството, нито пък има такова намерение.

    Reply
  27. Радослав

    Опасявам се, че ще трябва да се пролее доста кръв, за да се “оправят” нещата…

    Reply
  28. Григор Post author

    @Радослав: И мен ме е страх от същото. И правя каквото мога, за да бъде избягнато. Нямам много надежда, но поне опитвам.

    Reply
  29. Шapкан

    Michel Says:
    September 17th, 2013 at 11:59 am
    “Не се учим и това е.”

    особено когато има учители, дето ти внушават, че СЪЩАТА система трябва да се рестартира пак – и тя по ЧУДО ще заработи “правилно”.

    ————————
    Радослав Says:
    September 18th, 2013 at 3:05 am
    “Опасявам се, че ще трябва да се пролее доста кръв, за да се “оправят” нещата…”

    ами пролейте кръвта на предразсъдъците си, за да не газите после в истинска, де!

    Reply
  30. dejuren

    Чудесен цитат: “чудесен урок за всичкия добитък в България. Докъде води бездействието и безхаберното мучене. И липсата на мозък. Всеки от добитъците..” и така нататък в този дух. А знаем ли докъде води расовата, класовата, “добитъчната” сегрегация? Кое е по-добре за “висшата раса” – да се плете заедно с “добитъка” или да го отдели придвидливо в Обори? Или може би в концентрационни лагери?

    Reply
  31. Григор Post author

    @dejuren: Май всички учтиви подканяния да се махнеш оттук остават без резултат. Добре тогава, ще си направя удоволствието да те изритам.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *